الملوخيه دي اكلة طيبه اوي نبتدي بيها يلا
اول حاجه نجيب البصله ونشويها على نار هاديه
نكون مقشرين توم نجيب البصله وكزبره يابسه ونقطع حر اخضر نحطهم مع بعض وندقهم مع بعض
بعديها نحط الطنجره على النار وفيها شويه زيت قلي مقدار فنجان قهوه ونحط الخليط كله ونقليه شويه
نكون بالوقت ده غسلنا الملوخيه وصفيناها كويس من الماء نحطها مع الخليط ونقليهم سوى لمده عشر دقايق تقريبا
نكون سلقنا فروج ناخد الميه دي ونحطها فوق الملوخيه نخليهم شويه على النار ونكون قطعنا الفروج قطع صغيره فوق الملوخيه نخلطهم مع بعض ونحط ملح مقدار ملعقه صغيره وبرضو نحط معاهم شويه كزبره خضرا ونتركهم على نار هاديه لغايه ربع ساعه
نكون عملنا الرز ونحطهم على السفره
وبالف هناء يا رب بس ما تقلوش ما تعرفوش تعملو الرز